5 gode grunner til å velge rørfornying fremfor graving

Det kommer en dag hvor rørenes levetid er utløpt. Utskiftning av rør er et stort og omfattende prosjekt som omhandler mye gravearbeid – men visste du at det finnes en mer effektiv og skånsom måte å fornye rørene på?   


Rørfornying er et begrep som dreier seg om å fornye vann- og avløpsrørene på innsiden av rørene som allerede er der, slik at de fungerer som helt nye rør. Ved fullstendig utskiftning benytter vi oss av den tradisjonelle metoden, der rørene graves opp og nye må legges. Så hvorfor skal du velge rørfornying fremfor å grave? Det er mange fordeler med rørfornying: 


1. Du slipper etterarbeid 

En av de soleklare fordelene med rørfornying er at du slipper alt etterarbeidet som må til for å gjenopprette fasaden der rørene har blitt gravd opp. Enten det graves i hagen, på steinlagte områder eller på offentlige gater, vil inngrepene i bygningsmassen føre til negative ettervirkninger som du ikke berøres av ved bruk av rørfornying. 


Les mer: Hva er rørfornying, og trenger du det? 


2. Du sparer tid

Rørfornying er et raskt og effektivt alternativ til tradisjonell utskiftning av rør. I motsetning til rørutskiftning, er ikke rørfornying byggemeldingspliktig og tar vesentlig kortere tid å utføre enn det tar å grave opp og legge helt nye rør. 


3. Du sparer penger  

Rørfornying er langt mer økonomisk enn en tradisjonell rørutskifting. Å grave opp og legge nye rør er et omfattende inngrep som krever mange arbeidstimer – dermed blir kostnadene vesentlig høyere enn ved rørfornying. I tillegg er det vanlig at dere må flytte ut av boligen under denne prosessen, noe som kan føre til ytterligere kostnader som dere må ta med i beregningen. 

4. Du tar et bedre miljøvalg 

Rørfornying er ikke bare rimeligere og mindre tid- og arbeidskrevende enn graving, men prosessen er også langt mer miljøvennlig. Ved å fornye rørene uten å grave reduserer du avfallsmengden og sparer miljøet for store mengder klimagasser fra gravemaskiner og annet kjøretøy. 


5. Du får like bra rør  

Ja, det stemmer! Kvaliteten på de fornyede rørene blir like god sammenlignet med utskiftede rør. Ved å føre en epoxy-mettet foring inn i de eksisterende rørene, vil både rørenes funksjon og levetid tilsvare helt nye rør. Du vil dermed bli utstedt med en ny garanti som du kan fremlegge ved takst på bolig og i forsikringssaker. 


Les mer: Rørfornying i borettslaget eller sameie? Dette må du vite Det er ikke bare-bare å grave opp veien og legge nye rør, og rørfornying er et skånsomt og trygt alternativ. Vi i Aktiv Rørinspeksjon har langt erfaring med denne metoden, og vi er også medlem av Rørfornying Norge. Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende prat om rørfornying! 


Rørproblemer?

Har du problemer med rørene dine? Vi stiller opp for deg på rappen! Vi holder til sentralt i Lørenskog, og rykker raskt ut. Ta kontakt med oss i dag, så stiller vi med god hjelp og service!

TA KONTAKT