Dette ønsker vi at du skal gjøre for rørene dine i 2021


Nytt år, nye muligheter. Vi i Aktiv Rørinspeksjon håper 2021 blir året du tar ekstra godt vare på rørene dine. Det er spesielt én ting du bør prioritere.

Vi beveger oss inn i et nytt år, og med det kommer nyttårsforsetter på løpende bånd. Mange vil bruke mer tid med familien, lese flere bøker, trene oftere og få orden i sysakene. Men en ting har vi aldri hørt noen sette som forsett før, nemlig å ta bedre vare på rørene i hjemmet. Og er det én ting vi ønsker så er det at flere blir flinkere til nettopp dette.


Få utført en rørinspeksjon i 2021


Levetiden på de fleste vanlige rør er omlag 50 år, men noen begynner å få merkbar slitasje etter 30. Det kan derfor være en god idé å få utført en rørinspeksjon når rørene dine har vært i bruk i over 30 år, slik at man kan kartlegge tilstanden. Derfor er det også mange som nå kan vurdere en rørinspeksjon med god samvittighet.


Når en rørinspeksjon utføres får man tatt en visuell kontroll ved at det benyttes en stakefjær med et kamera montert foran. Alle rør er tilpasset boligene de er i, og et kamera vil måtte ha mulighet til å følge ulike rørtraseer. Mange kameraer har kun synsfeltet sitt rett frem, noe som fører til at man ikke får oversikt over rør som grener inn på rørstrekket som undersøkes. I Aktiv Rørinspeksjon har vi løst dette med et spesialkamera med et hode som kan svinges og dreies. På den måten får vi sett begge sidene, samt opp og ned.


Hvorfor har rørene godt av en rørinspeksjon?


Tid og bruk preger rørene våre, og alder er gjerne hovedårsaken til ulike rørproblemer. Tette avløpsrør, lekkasjer, tilbakeslag i sluk og vond lukt er tegn på at rørene bør sjekkes. Da vil en rørinspeksjon gi deg et godt bilde på hva som er problemet, og en god rørinspektør vil kunne komme med fornuftige løsninger.  


Det er med rør som med alt annet her i verden, lar man tiden gå vil små problemer gjerne vokse seg store. Og store problemer medfører også en risiko for høye kostnader. Med en rørinspeksjon får du muligheten til å være føre var, og dersom noe bør fikses blir det mye enklere å vite hva.  


Hvilke rør bør du få sjekket?


Skal du ta en generell sjekk av rørene dine foreslår vi at du deler dem inn i tre områder.


Førsteprioritet, eller område én, vil være uttrekk/stikkledning. Her går røret fra boligen til kommunalledningen, og dette er røret som forsyner hele boligen eller blokka.


Område to, andreprioritet, er bunnledninger, altså rør under kjellergulv. Dette er også rør som drifter store deler av boligen eller blokka.


Siste prioritering, område tre, bør være rør over kjellergulv. Dette er rør som kun drifter et rom, en leilighet eller en oppgang.


Det er viktig å poengtere at dette er generelle råd, og dersom du har åpenbare problemer eller opplever vansker fra spesifikke områder kan det være lurt å sjekke dette først.  


Aktiv Rørinspeksjon rykker ut når du trenger det

Uansett når du skulle ha behov for hjelp vil Aktiv Rørinspeksjon kunne rykke ut til deg. Vi jobber målrettet mot en responstid på én time, og er tilgjengelig hele døgnet hver eneste dag i året. Vårt team består av profesjonelle fagfolk, og vi har i lang tid tatt oss av alle typer avløpsproblemer. Kontakt oss dersom du ønsker å sikre rørene dine en god start på det nye året, eller dersom noe akutt skulle oppstå. Vi er her for deg.
Rørproblemer?

Har du problemer med rørene dine? Vi stiller opp for deg på rappen! Vi holder til sentralt i Lørenskog, og rykker raskt ut. Ta kontakt med oss i dag, så stiller vi med god hjelp og service!

TA KONTAKT