Skal du pusse opp badet? Husk å sjekke dette først

Nordmenn er en oppussingsglad gjeng. Vurderer du å renovere badet? Da er det én ting du må huske å undersøke før du setter i gang prosjektet.Hvert eneste år utfører omlag 40 prosent av nordmenn små og store oppussingsprosjekter i eget hjem. Vi elsker å fornye hus og hytter, og oppussing har nærmest blitt en folkehobby i Norge. Mange velger å pusse opp gradvis, og store prosjekter som kjøkken og bad tar man heller sjeldnere. Når man først bestemmer seg for å pusse opp baderommet tenker de fleste på fliser, dusjkabinett og blandebatteri. Det estetiske går man flere runder på, og utvelgelsesprosessen skjer med omhu. Grundighet til tross er det likevel én ting mange glemmer å sjekke før de setter i gang oppussingen.


Sjekk rørene før du begynner

Det aller første du bør sjekke før oppussingsplanene iverksettes er rørenes tilstand. Gamle rør og sluk vil ofte ha behov for å bli skiftet ut, spesielt dersom badet er over 20 år gammelt. Røropplegg er ikke ment å vare evig, og er man ikke påpasselig med å reparere, oppgradere og/eller skifte ut rørene sine vil risikoen for vannskader bare øke med tiden.

Det ender ofte opp med å bli svært kostbart å glemme bort denne lille sjekken, og heller oppdage behovet for rørarbeid etter at badet er pusset opp. Ikke minst vil det være kjedelig å ha brukt lang tid på å skape drømmebadet, kun for å se det revet opp noen måneder senere slik at man kan utføre arbeid på rørene. Når du likegodt skal sette i gang med å bytte gulv, veggfliser og det som er, kan du spare både tid og penger på å sjekke rørene i samme slengen.


Rørinspeksjon gir en god tilstandsrapport

Rørinspeksjon av avløpsrørene på badet kan være en god idé før oppussing. Da kan man avdekke eventuelle feil eller mangler før man legger nye fliser. Dersom det først avdekkes feil eller mangler i avløpet i etterkant av oppussingen, risikerer man i verstefall å måtte rive opp flisene på nytt igjen. Rørinspeksjon er rett og slett en visuell kontroll av innsiden til et rør. Det blir benyttet et kamera montert på en stakefjær som går inn i røret. Rørinspektøren tar opptak av det relevante strekket, samt tar bilder av eventuelle observasjoner. Da får man en fin oversikt over tilstanden til røret.  

En vanlig rørinspeksjon tar omlag to timer, noe som inkluderer transporten for rørinspektøren som skal utføre arbeidet hos deg. Etter inspeksjonen vil du motta et videoopptak i farger, samt en digital tilstandsrapport med faglig anbefaling.  


Aktiv Rørinspeksjon hjelper deg med å inspisere rørene

Dersom du er i ferd med å pusse opp badet bør du som nevnt ta en titt på rørene dine før du gjør noe annet. Finn en aktør med kompetanse, og få utført en befaring av rørenes tilstand. Deretter kan du avgjøre hva som bør gjøres, og det blir enklere å fastsette et budsjett for hele prosjektet.

Aktiv Rørinspeksjon tilbyr inspisering av ulike typer rør, og legger alltid med en full tilstandsrapport. Vi kan også utføre rørfornying med epoxy-foring, og når arbeidet vårt er ferdig gir vi deg «nytt rør-garanti». Dette er verdifulle papirer som kan legges frem ved forsikringsskader, takst på bolig og mye mer. Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg gjerne på veien til drømmebadet.
Rørproblemer?

Har du problemer med rørene dine? Vi stiller opp for deg på rappen! Vi holder til sentralt i Lørenskog, og rykker raskt ut. Ta kontakt med oss i dag, så stiller vi med god hjelp og service!

TA KONTAKT