Rør på skoler, arbeidsplasser og hoteller - utfordringer og tiltak

I løpet av en vanlig dag går gjennomsnittspersonen på toalettet mellom 3 og 7 ganger. Derfor er steder hvor mange mennesker oppholder seg helt avhengige av gode rør.


Rør er viktig, spesielt på steder hvor mange oppholder seg over lengre tid. Dårlige rør kan raskt sette sanitære fasiliteter ut av spill, noe som kan skape relativt kjipe dager for liten og stor.


På arbeidsplasser, skoler og hoteller er vi helt avhengige av at rørene oppfører seg pent. Slike steder må ta høyde for hyppig bruk, og står dermed overfor flere ulike utfordringer.  


Typiske utfordringer når mange benytter seg av rørene


Det sier seg selv at områder hvor toaletter, vasker og dusjer blir hyppig brukt, raskt kan oppleve slitte og tette rør. Skoler og hoteller er kanskje spesielt utsatt for tette rør, da barn og tilreisende ikke alltid husker at kun toalettpapir skal skyldes ned i do. At det er mange som benytter seg av de samme rørene er også en typisk utfordring på slike steder.


Blir rørene skadet eller tette byr dette på problemer. Får man ikke gått på toalettet i løpet av en arbeids- eller skoledag vil man måtte finne andre steder å få gjort sitt fornødende. På hoteller skriker det heller ikke luksus dersom vann fosser opp gjennom toalettet, eller du ikke klarer å spyle ned. Jo flere som er avhengig av at rørene funker som de skal, desto større vil problemet bli dersom de ikke gjør det.


Å stenge ned en arbeidsplass, skole eller et hotell på grunn av rørproblemer er ikke god business. Man står i fare for å tape penger, og elever ved skoler risikerer å gå glipp av verdifulle undervisningstimer. Så hva kan man gjøre for å unngå rørproblemer? Og hvilke tiltak må til dersom uhellet først skulle være ute?


Gode tiltak dersom det oppstår rørproblemer


Først og fremst er det alltid viktig å forebygge mot rørproblemer med rutineundersøkelser og regelmessige rørinspeksjoner. På arbeidsplasser og skoler kan dette gjøres i fellesferier, eller på andre gunstige tidspunkt. På hoteller vil det være individuelt fra sted til sted når man har få gjester. Uansett hvor det er snakk om lønner det seg å utføre inspeksjoner de dagene færrest mulig er tilstede. Dette frigjør plass for rørinspektørene, og sikrer ansatte, elever eller gjester fra å være uten toaletter.  


Det er fordelaktig å rense rørene regelmessig etter en eventuell inspeksjon. Man renser ulike rør på forskjellige måter, men fellesnevneren er at man unngår at rørene tettes igjen av fett eller belegg. Har rørene blitt helt tette kan man i de fleste tilfeller også klare å løsne opp i dette ved en kraftig rens.  


Vedlikeholdsspyling er også noe man kan vurdere å få utført nå og da. Har arbeidsplassen, skolen eller hotellet et kjøkken som brukes ofte? Kjøkkenavløp er utsatt for store fettavleiringer, og har gjerne små avløpsrør og mangelfullt fall. Merker man klukkelyder fra vasken tyder dette på at røret er i ferd med å tettes igjen. Generelt sett utfører man vedlikeholdsspyling fra kjøkkenvasken og frem til fellesledningen, og den starter alltid med en vannsuger.


Mange frykter at rørskader på arbeidsplass, skole eller hotell betyr at man må punge ut med store summer for å få det fikset. Noen tenker at rørene må skiftes helt ut – og ja, det har en høy prislapp. Heldigvis finnes det alternativer. En rørfornying kan være en god måte å rehabilitere gamle eller skadede rør på. Her legges i prinsippet et nytt rør på innsiden av det gamle, ofte med o-liner epoxy-foring. Rørfornying er testet for ringstivhet og har faktisk levetid tilsvarende et nytt rør, men arbeidet er adskillig billigere og mer effektivt å få utført.


Hvorfor velge Aktiv Rørinspeksjon?


Vi vet at rørproblemer er svært hemmende i hverdagen, spesielt på steder hvor det befinner seg mange mennesker. Det er aldri gøy når rørene streiker, og for noen kan dette by på store problemer. Aktiv Rørinspeksjon tilbyr alt fra rørinspeksjoner og vedlikeholdsspyling, til rensing, slamsuging og rørfornying.


Vi har arbeidet med alle typer rør på alle typer steder, og vet hvordan vi skal jobbe for å være mest mulig effektive og minst mulig til bry. Vi er også svært påpasselige med å skire ledninger og slanger som kan bevege seg og treffe folk som ferdes der vi arbeider. Ta kontakt med oss så hjelper vi deg gjerne med rørsituasjonen din!


Rørproblemer?

Har du problemer med rørene dine? Vi stiller opp for deg på rappen! Vi holder til sentralt i Lørenskog, og rykker raskt ut. Ta kontakt med oss i dag, så stiller vi med god hjelp og service!

TA KONTAKT