3 tegn på at du trenger rørfornying

Rør er noe vi ikke ofrer så mange tanker på, men som kan gi kostbare problemer dersom tilstanden ikke blir utredet. Trenger du rørfornying?

 

Det er flere faktorer som kan skape rørproblemer, og ofte vil rørfornying være et nødvendig tiltak. Enkelt forklart betyr rørfornying at vi fornyer rørene inne i rørene som allerede er der, uten at det er behov for å gjøre inngripende arbeid som å grave eller rive. Dette er en kostnadseffektiv metode som gir de gamle rørene nytt liv og samme funksjon som nye rør.

 

Om du oppdager én eller flere av disse problemene i hjemmet ditt, er sannsynligheten høy for at rørene trenger å fornyes:


1. Alderdom

Rør har dessverre ikke uendelig levetid, og alderdom er en av hovedårsakene til at mange har behov for rørfornying. Levetiden avhenger selvsagt av materialet og ulike konstruksjonsmetoder, men dersom du har en bolig som er over 40 år gammel, bør du absolutt få rørenes tilstand vurdert. Om du ikke er sikker på når rørene ble installert kan du sjekke tilstandsrapporten til boligen eller ta kontakt med en rørinspektør. 


Les mer: Hva er forskjellen på en rørlegger og en rørinspektør?


2. Lekkasje

Det finnes flere ulike årsaker til lekkasjer i avløpsrør, og en av dem er gamle rør. For å bekjempe videre lekkasjer kan det være lurt vurdere å fornye rørene dine. Lekkasjer i avløpsrør er ofte et tegn på dårlige tilstand til rørene, og har det først oppstått én lekkasje er sjansen stor for at flere vil oppstå.3. Tette avløpsrør og vond lukt

Tette rør er et svært irriterende problem. Renner ikke vannet fra vasken, toalettet eller sluket like raskt som tidligere? Eller lukter det kloakk i huset? Dette er tydelige tegn på at rørene er i ferd med å tettes. Det finnes mange kjerringråd for hvordan du kan åpne opp tette rør, men det er viktig å merke seg at feil bruk av disse metodene kan medføre kostbare skader. I noen situasjoner vil det holde å få en fagperson til å rense rørene eller utføre høytrykksspyling, men det er også vanlig at rørfornying blir nødvendig.


Ikke vent for lenge

Å utsette utredningen av gamle eller ødelagte rør kan gjøre vondt verre. Slitasje eller dårlig vedlikehold kan føre til utfordringer med forsikringsselskaper, da de vanligvis ikke dekker disse utgiftene.

 

Mistenker du at rørene dine har behov for fornyelse? Ta kontakt med oss i dag for å få et prisanslag på rørfornying. Vi er tilgjengelige hele døgnet, hele året!


Rørproblemer?

Har du problemer med rørene dine? Vi stiller opp for deg på rappen! Vi holder til sentralt i Lørenskog, og rykker raskt ut. Ta kontakt med oss i dag, så stiller vi med god hjelp og service!

TA KONTAKT