Hva er forskjellen på en rørlegger og en rørinspektør?


Er doen tett nok en gang? Eller kommer det en ubehagelig lukt fra sluket i dusjen? Da er det kanskje på tide å ringe en fagmann. Men hvem lønner det seg å kontakte – en rørlegger eller en rørinspektør?


Terminologien kan for mange flyte litt over i hverandre – og er du ikke selv i bransjen, er det lett å bli forvirret. Dersom du er usikker på hva som egentlig er forskjellen på en rørlegger og en rørinspektør vil denne artikkelen være til god hjelp. Neste gang et rørproblem oppstår vil du dermed enkelt vite hvem du bør kontakte.


Hva gjør rørleggeren?


Skal badet pusses opp, vann- og avløpsledninger installeres, ledningsnett eller armatur i sanitæranlegg eller vannbårne varmeanlegg monteres? Eller skal kanskje andre anlegg som gass-, sprinkler-, trykkluft-, og isvannsanlegg på plass? I alle disse tilfellene er det en rørlegger du trenger.


En rørlegger skal involveres når det er behov for vann, varme, kjøling eller gass. De jobber på tvers av private hjem og større institusjoner og næringsbygg. De skal rett og slett være eksperter på rørtekniske installasjoner og tilpasse, montere, installere og reparere sanitær- og varmeanlegg.  


Ring eksempelvis rørleggeren når:


  • noe på badet skal pusses opp eller byttes ut
  • det skal monteres ulike rørsystemer
  • det utføres arbeid rundt vannbåren varme
  • ditt sanitære anlegg har behov for reparasjon


Hva gjør rørinspektøren?


Har du avløpsproblemer eller problemer relatert til overvannsledninger? Er rørene dine tette, eller sliter du kanskje med en lukt på badet som vasking rett og slett ikke får bukt med? Har julematen gått ned på høykant blant både mennesker og kjøkkensluk? Eller ønsker du kanskje å få undersøkt gamle rør i en nykjøpt bolig? Da kan du slå på tråden til en rørinspektør med godt rykte.


En rørinspektør skal kunne stille en diagnose, tilstandsrapport og avdekke feil, i rørene til private boliger og rørene som holder offentlige bygg i drift.

Rørinspektører utfører selvfølgelig samme arbeid på det offentlige nettet. Vedkommende kan normalt sørge for at eventuelle problemer løses effektivt og skånsomt, og gjerne være der før problemet blir for ille. Spyling og rensing av rør, samt trasésøk er vanlige oppgaver en rørinspektør utfører. Når det gjelder rehabilitering av rør, krever det normalt rørinspeksjon før utførelse.

Les også: 5 grunner til at badet lukter rart


Ring for eksempel rørinspektøren dersom:


  • toalettet eller dusjsluket er tett
  • du opplever problemer med avløp hos deg selv eller på arbeidsstedet
  • det er på tide med vedlikehold av rørene dine
  • du har fått mye fett og matrester i avløpet på kjøkkenet og trenger vedlikeholds-spyling


Nå som du vet forskjellen på en rørlegger og en rørinspektør, vil det bli lettere for deg å vite hvem du skal ta kontakt med når arbeidet skal utføres.

Les også: Dette må du aldri kaste i toalettet

Bruk alltid en rørinspektør med godt renommé  


Når du skal få hjelp av en rørinspektør, bør vedkommende ha et profesjonelt spylefirma i ryggen. Profesjonelle rørinspektører skal være medlem av Rørinspeksjon Norge, og rapportere etter deres normer. Aktiv Rørinspeksjon er medlem av både Rørinspeksjon Norge og Start Bank. Vi har mange års erfaring, og kan løse ulike typer problemer raskt og effektivt. Vi streber faktisk etter å ha en responstid på én time, og er tilgjengelig gjennom hele døgnet og året. Dette fører til trygge forhold for våre fornøyde kunder.


Opplever du rørproblemer og bor i Oslo- og Akershus-området, kan vi være på pletten snarlig. Med 7 utrustede biler, toppmoderne utstyr og svært dyktige ansatte hjelper vi deg mer enn gjerne. Ring eller send oss en melding så hører du tilbake fra oss!Rørproblemer?

Har du problemer med rørene dine? Vi stiller opp for deg på rappen! Vi holder til sentralt i Lørenskog, og rykker raskt ut. Ta kontakt med oss i dag, så stiller vi med god hjelp og service!

TA KONTAKT