Rensing

Rensing

Rensing er det vi kaller arbeid eller vedlikehold inne i rør med ulike typer verktøy. Vi i Aktiv Rørinspeksjon benytter oss av blant annet kjetting, høytrykk, Cutter, fresing, varmtvann, rot-fjerning og suging for å nevne noe. Det aller viktigste er derimot at vi også benytter kamera for å kontinuerlig ha oversikt og se hva vi driver med.

Hvorfor trenger du rensing?

De aller fleste rør «gror» igjen etterhvert som årene går og de blir hyppig brukt. Innsiden av plastrør dekkes med fett, mens støpejernsrør opparbeider seg noe vi kaller for utfelling eller belegg. Betongrør får gjerne røtter i skjørene og belegg. Alle rørtyper kan også få fremmedlegemer inne i røret. Her kan det være snakk om at en WC-blokk har blitt skylt ned i toalettet eller en stein, kvist, mopp, vaskefille og mye annet rart kan ha kommet på avveie.

Uansett hvilken type rør du har vil en rensing være fordelaktig nå og da. Fremfor å la rør tettes igjen av fett eller belegg, eller se de alvorlig skadet av røtter i skjøtene og andre rariteter på avveie, bør du være føre var. Vi tar oss av problemet før det blir for stort med rensing. Av oss får du også et opptak i farger med tilhørende rapport etter utført rens. På den måten kan du være trygg på at alt er som det skal være.

Hvilke typer rør kan vi rense?

Vi i Aktiv Rørinspeksjon renser alle typer rør. Alt fra betong og støpejern til telg og plast. Vi renser fra 20 mm helt opp til 200 mm. Det finnes nesten ikke et rør vi ikke renser, eller et renseverktøy vi ikke har. Vi kan for eksempel frese betong inne i et rør på hele 50 meters avstand.  

Hvordan renser vi?

Når vi skal rense rør bruker vi alltid egnet verktøy for ethvert unikt oppdrag, og vi utfører ikke rensing uten kamera. De aller fleste rensejobber krever også to mann, så vi arbeider gjerne i par. Hos oss jobber spesialister på rensing av alle typer rør.

Vi renser med høytrykk, varmtvann, tørr-renser og uten bruk av vann. Vi kan også rense rør motstrøms, medstrøms, horisontalt og vertikalt. Etter utført rens blir arbeidet dokumentert med rørinspeksjon, opptak og rapport.

Hva koster rensing?

Rensing med en mann koster kr. 3 000 inkl. mva. pr. time. Likevel krever de fleste rensejobber to mann. Her tilkommer en servicemann. Servicemann koster kr. 1 000,- inkl. mva. pr. time. Rensing har en minstepris på 3 timer, inklusiv transport frem og tilbake.

Etter røret er ferdig renset, dokumenterer vi arbeidet med videoopptak og utarbeider en faglig rapport. Husk at det også går med tid til dette.

Andre pristillegg

  • Vi belaster bompenger og parkering når det er aktuelt. Våre kontorer ligger på Ryen i Oslo.
  • Vi trenger ofte å utføre suging med vannsuger. Her tilkommer kr. 950,- inkl. mva. pr. dag eller pr. oppmøte.
  • Vi kan også tilby å rense med varmtvann. Her tilkommer kr. 950,- inkl. mva. pr. dag. Dette må avklares på forhånd ved bestilling.
  • Dersom vi må arbeide i kum må vi benytte kontinuerlig gassmåling av 4 gasser, da tilkommer gassmåling på kr. 590,- inkl. mva.
  • Dersom vi skal arbeide i kum dypere enn 2 meter må vi etter forskriften benytte Tripod (3 foter
    -stativ), sikringsele og vinsj. Dette koster kr. 1 350,- inkl. mva. pr. dag/oppmøte.

Bruk dyktige rørinspektører

Vi i Aktiv Rørinspeksjon er medlem av bransjeforeningen Rørinspeksjon Norge. Alle våre biler er utstyrt med rørinspeksjonsutstyr, og vi inspiserer rør fra 20 mm og helt opp til 150 mm.

Våre rapporter leveres etter rørinspeksjon Norge sine normer, og opptak samt rapport leveres digitalt. Opptaket inneholder både meterangivelse og farger i tillegg til en faglig anbefaling. Ta kontakt med oss dersom du har behov for rensing av rør!

"Kom til avtalt tid og gjorde jobben raskt og effektivt. Kan virkelig annbefale dette firmaet."

- Ole Martin (via mittanbud.no)


Rørproblemer?

Har du problemer med rørene dine? Vi stiller opp for deg på rappen! Vi holder til sentralt i Oslo, og rykker raskt ut. Ta kontakt med oss i dag, så stiller vi med god hjelp og service!

TA KONTAKT