Mistet WC-blokken i do og spylt ned? Slik løser du problemet

Nedspylte WC-blokker fører raskt til tette toaletter. Vi hjelper deg med å løse problemet før det blir for stort.  

De fleste setter pris på et rent og innbydende hjem, også når de skal på toalettet. Derfor har det for lengst blitt vanlig med WC-blokk i norske husstander. WC-blokken er en enkel dispenser som enkelt renser toalettet hver gang man drar ned, og sprer god duft på badet. En smart løsning i utgangspunktet, men dersom det går galt vil den lille plastdingsen kunne skape store problemer.

Det er nemlig ikke uvanlig at WC-blokken løsner og havner i doskåla. Er man uoppmerksom eller har hastverk er det også fort gjort å skylle den ned sammen med resten av avfallet. Noen glemmer også at de har en WC-blokk, og når toalettet blir tett skjønner de ikke hvorfor.  


Prislapp på mange tusen kroner

Foto: Frank Lervik - Bildet er hentet fra Adressa.no

Hvor dyrt det blir å fjerne en WC-blokk som tetter toalettet kommer an på hva slags toalett man har og hvor dispenseren har satt seg fast. Dersom WC-blokken har satt seg fast i vannlåsen kan regningen for å få den fjernet raskt bli høy. Må toalettet demonteres kan jobben ta opp til to timer inklusiv transport. Jo lenger tid rørinspektøren må holde på, desto dyrere vil jobben bli. Det er som regel timebetaling som gjelder for rørinspektøren, selv om jobben skulle ta kort tid. Vær obs på at kjøring til og fra vil regnes som arbeidstid.  

Kan føre til en større rør jobb

Det er heldigvis ikke så vanlig, men i de verste tilfeller vil en nedspylt WC-blokk klare å reise innover i hjemmets rørsystem. Dette vil åpenbart bli en kostbar affære, siden man må benytte rørinspeksjons-kamera for å lokalisere WC-blokken. Heldigvis vil en bortkommen WC-blokk som regel ende opp i vannlåsen og være enklere å få tak i. Noen klarer også å få tak i denne selv. Det er likevel viktig å ikke skyve for mye på den. Skal du hente den ut på egenhånd, men merker at den blir dyttet videre innover, bør du ringe en rørinspektør slik at den ikke blir vanskeligere å få tak i.  


Unngå å dra ned

De heldige vil oppdage WC-blokken i do før de har skylt ned. Det er kanskje ikke fristende å fiske rundt i toalettskåla etter at man har gjort sitt fornødende dersom WC-blokken har falt nedi. Mange velger derfor å dra opp først i håp om at det verste blir borte, og at WC-blokken blir liggende. Det er ingen god idé. I dragsuget er det fort gjort at alt blir skylt ned, men når rørene blir litt trangere sitter WC-blokken igjen. Da må det ofte eksperthjelp til for å få den ut igjen.


Vent med avløpsrensen

Har toalettet plutselig blitt tett? Da er det fort gjort å strekke seg etter avløpsåpnere og avløpsrens. Dersom problemet skyldes en WC-blokk på avveie bør man imidlertid ikke helle på med kjemikalier. Dette vil aldri løse opp WC-blokken, og gjøre at rørinspektøren må arbeide ekstra varsomt – ettersom avløpet er fullt av etsende kjemikalier! Tenk nøye gjennom om du kan ha mistet en WC-blokk i toalettet og spylt ned, og er du i tvil vil det være lurere å bestille en rørinspektør.

Bruk andre alternativer til WC-blokk

De fleste av oss setter pris på et rent toalett som lukter godt. Dette er grunnen til at folk tyr til WC-blokk, men hva om vi fortalte deg at det finnes bedre alternativer? De tradisjonelle WC-blokkene kan eksempelvis byttes ut med smarte gel-løsninger som settes direkte på innsiden av toalettskålen, og sakte skylles bort. Duftspray eller duftpinner kan også brukes, eller hva med god gammeldags potpurri? Sammen med regelmessig rengjøring vil dette føre til et bad som både lukter og føles rent.  


Ring etter ekspertise fra rørinspektøren  

Dersom du ikke har klart å få opp WC-blokken på egenhånd er det på tide å ringe etter hjelp. Ta kontakt med en faglært rørinspektør, og gi denne personen innsikt i hva du tror problemet kan være. Dette forbereder rørinspektøren på arbeidet som venter, slik at det går mer effektivt for seg.

Dersom WC-blokken er umulig å finne kan dette tyde på at den har reist langt inn i rørsystemet til boligen. Her vil en rørinspeksjon med et stake-kamera være nyttig for å finne den nøyaktige plasseringen til WC-blokken, slik at det blir lettere å få den fjernet.

Trenger du hjelp med en kinkig WC-blokk? Ta kontakt med oss, så finner vi ut hva vi kan gjøre for å hjelpe deg med å løse problemet.


Rørproblemer?

Har du problemer med rørene dine? Vi stiller opp for deg på rappen! Vi holder til sentralt i Lørenskog, og rykker raskt ut. Ta kontakt med oss i dag, så stiller vi med god hjelp og service!

TA KONTAKT