5 grunner til at Aktiv Rørinspeksjon er miljøsertifisert

Aktiv Rørinspeksjon følger samfunnstrendene. Derfor har vi valgt å bli miljøsertifisert. Hvorfor? Fordi vi verdsetter våre ansatte, deg som kunde og miljøet.  

Vi i Aktiv Rørinspeksjon har lenge hatt et mål om å utføre jobben vår med mindre belastning for miljøet. Derfor ble det naturlig for oss å jobbe mot å bli miljøsertifisert i løpet av 2019. I 2018 gikk vi derfor til innkjøp av selskapets første elbil. Vi har jobbet kontinuerlig med HMS, og våre ansatte og kunder er vår største prioritet. Og tenke seg til – vi klarte det! Her er 5 av grunnene til at Aktiv Rørinspeksjon ønsket å bli miljøsertifisert.

1. Vi vil vise samfunnsansvar

Vi er stolte av å kunne kalle oss miljøfyrtårn-sertifiserte. Miljøfyrtårn tilbyr, som mange vet, anerkjente og effektive verktøy for å opprettholde bærekraft og vise samfunnsansvar. Med en økende befolkning i Oslo er det stadig viktigere å gjøre en innsats for fellesskapet. I dag forventer mange at bedriftene de samhandler med tar ansvar med tanke på miljøet. Aktiv Rørinspeksjon vil bruke verktøyene vi har fått fra vår miljøfyrtårn-sertifisering til å jobbe målrettet mot en høyere bransjestandard. På den måten kan både våre kunder, og befolkningen forøvrig, oppleve økt kvalitet, sikkerhet og miljøvennlighet.  

2. Vi vil arbeide nøye og dokumentert med sikkerhet

Aktiv Rørinspeksjon har alltid vektlagt sikkerhet. Vårt arbeid involverer avløp, maskiner, arbeid i høyden, i dype kummer og med farlige gasser. Dette krever riktig bruk av sikkerhetsutstyr og at våre fagfolk besitter god kunnskap. Vårt utstyr er av høyeste kvalitet, og vi har alt av nødvendig utstyr for å utføre vår jobb. Samtlige av våre biler har tripod, sikringslinje for høydearbeid og trafikkvarsling. Våre operatører har med seg personlige gassmålere og arbeidsklær som møter synlighetsklasse 3. Flere hos oss har også arbeidsvarslingskurs og kurs i varmt arbeid. Våre ansatte har også selvfølgelig byggekort.

Med en miljøfyrtårn-sertifisering er vi sikre på at vi gjør alt riktig, og du som kunde kan stole på at vi har det som trengs for å skape en trygg og god arbeidsplass for våre ansatte. På den måten vet du at arbeidet som utføres er sikkert for deg og dine. HMS ligger i blodet vårt.

3. Vi vil opprettholde et lavt sykefravær

Da vi valgte å bli miljøfyrtårn-sertifisert ønsket vi ikke å bare jobbe med miljøet, arbeidsmiljø er også viktig. Vi har gjennom denne sertifiseringen fått god hjelp, oppfølging og råd slik at våre eksisterende rutiner for HMS kunne bli enda bedre enn de allerede var. En positiv effekt av dette er et hyggeligere og tryggere arbeidsmiljø for våre ansatte. Vi er sikre på at dette vil bidra til å opprettholde vårt lave sykefravær. Dette betyr at vi er mannsterke og kan betjene våre kunder raskt og effektivt – hele tiden.

4. Vi vil redusere vår belastning på miljøet

Miljøfyrtårn-sertifisering gir anerkjente og effektive verktøy for sertifisering og miljøledelse. I dag er denne sertifiseringen det mest brukte sertifikatet for virksomheter som ønsker å dokumentere egen miljøinnsats. Vi i Aktiv Rørinspeksjon har fått hjelpen vi trengte for å gå fra å ønske å arbeide med bærekraft, til å faktisk gjøre det. I dag vektlegger vi bærekraft i alt vi gjør. Alt fra avfallshåndtering, energibruk og innkjøp til arbeidsmiljø og transport har fått en mer helhetlig strategi, noe som gjør det enklere for oss å nå våre mål. Vårt systematiske arbeid gir oss muligheten til å jobbe langsiktig med tiltak som kommer til å bedre våre miljøprestasjoner, redusere klimagassutslippene våre og bidra til en grønnere hovedstad.  

Når Miljøfyrtårns kundeundersøkelse fra 2018 viste at 81 prosent av deres sertifiserte virksomheter opplevde en stor grad av miljøforbedring, kan vi være sikre på at vi har valgt den riktige sertifiseringen.

5. Vi vil sikre våre kunder en seriøs aktør

Til syvende og sist har vi ønsket oss en miljøsertifisering som sikrer våre kunder en seriøs aktør. Aktiv Rørinspeksjon har arbeidet hardt med å synliggjøre det ansvaret vi tar og sette konkrete bærekraftstiltak. Med en Miljøfyrtårn-sertifisering kan vi bevise at vi arbeider iherdig med alt fra samfunnsansvar og reduksjon av klimagassutslipp, til HMS og sykefravær. Vi håper du som kunde setter pris på energien vi har lagt i dette like mye som vi setter pris på all kunnskapen vi sitter igjen med.

Rørproblemer?

Har du problemer med rørene dine? Vi stiller opp for deg på rappen! Vi holder til sentralt i Lørenskog, og rykker raskt ut. Ta kontakt med oss i dag, så stiller vi med god hjelp og service!

TA KONTAKT